Home


LA VERITABLE MÀGIA DE SA TAULETA

Quan ens vam plantejar recuperar la tradició gaire bé perduda de sa Tauleta màgica, de seguida vam veure que el projecte podia prendre camins molt diferents. L’opció més habitual en aquest món globalitzat, consistia en encarregar tota la producció a la Xina i llestos, però això no encaixava en absolut amb els valors de la nostra iniciativa. A més, si bona part de les persones que anaven a comprar sa Tauleta ho farien per endur-se un record de Menorca, el més coherent era poder oferir-los un producte 100% de s’illa. No us sembla?

Un cop decidit el caràcter local de sa Tauleta màgica, el següent pas era donar-li forma. D’entrada, es van escollir tots els proveïdors amb el requisit imprescindible que fossin de Ciutadella de Menorca, per tal d’aconseguir una cadena de valor completa amb km 0. Però encara quedava pendent el punt clau: qui faria sa Tauleta? I aquí també ho vam veure clar. Un producte especial, d’una illa especial, havia de fer-se per persones especials. Així, vam contactar amb els centres de persones amb discapacitat de Ciutadella de Menorca. I després d’un període de proves amb diferents materials i tècniques, ens va omplir de satisfacció veure que estaven plenament capacitades per a la seva elaboració. En aquest sentit, el projecte pretén aportar el seu granet de sorra per augmentar la visibilitat d’aquest col·lectiu a la societat, i al mateix temps, reconèixer la gran tasca que desenvolupen els centres per a persones amb discapacitat.

Potser el camí triat ha sigut més complicat que si haguéssim optat per altres fórmules, però el convenciment d’anar en la direcció correcta en ha donat forces per superar totes les dificultats. I a mesura que avançàvem, ens hem anat adonant que la veritable màgia de sa Tauleta no radica només en l’objecte en si mateix, sinó sobretot en la manera de fer que envolta tota la iniciativa. Perquè, en definitiva, el com és tant o més important que el què. Gràcies de tot cor per formar part d’aquesta apassionant aventura que tot just acaba de començar.